Házirend

Kérjük figyelmesen olvassa el!

Kedves Vendégeink
Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul forduljanak a Q-panzió dolgozóihoz. A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.


1. Bejelentkezés/Kijelentkezés
Az érkezés napján szobáink 15:00-tól 18:00-ig foglalható el. Ha előbb vagy később érkeznének kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot.
A távozás napján szobáinkat reggel 10:00-ig kell elhagyni, tovább maradási szándékukat kérjük előre jelezzék.
Ha tovább maradnának 4.000 Ft-t kell fizetni.
A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a
Vendégek melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.
A bejelentkezéskor köteles olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot melynek adatait a recepción dolgozó munkatárs az okmányok alapján egyezteti.
A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a Q-panzió dolgozói tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

2. Fizetés
A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése távozás előtt történik vagy előreutalással. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.
Fizetési módok:előreutalás, készpénz, bankkártya, Szép kártya (MKB, K&H, OTP).
Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!
Az étteremben történt fogyasztást rögtön helyben lehet rendezni vagy a szobaszámhoz felíratni s távozáskor a szállással együtt kifizetni.

3. Parkoló használata
A parkoló kamerával védett. A behajtó és a parkoló területén a mindenkori KRESZ szabályok vannak érvényben. A megengedett sebességhatár 5 km/h.
A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

4. Dohányzás
A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!
Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás!
Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék.
Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.
Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

5. Szobák,berendezés tárgyak használata
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos!
A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.
A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.
A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy klíma, villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.
Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a recepción, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a recepción, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

6. Étkezés
Kérjük jelezze előre reggelizési szándékát a Q-panzió dolgozóinak,amennyiben jelezte és nem jött le a megadott időpontban Ön köteles kifizetni a reggelijét.
A reggeli díja 2.000 Ft/fő,6 éves korig ingyenes.
Az étterem nyitva tartása amikor kényelmesen elfogyaszthatja svédasztalos reggelijét reggel 7:30-tól 10:00-ig tart.
A szabályok betartása miatt 10:00 után már nem fogadhatunk vendéget az étteremben.

7. Takarítás
A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a recepción, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre. Takarítási igényüket a recepción tudják jelezni.

8. Szemételhelyezés,kezelés
A háztartási szemét gyűjtése a szobáknál a szobában és fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges.
A szemetet napi szinten eltávolítják munkatársaink a szobákból kérésükre.
A szemetet ne hagyják a folyósokon, ajtók mögött, közösségi tereken.

9. Tüzvédelem
A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani. A menekülési útvonal ábrája a szobában megtalálható.

10. Szolgáltatások
A Vendégek részére a parkoló ingyenes.
A wifi használat ingyenes melynek jelszava a recepción elkérhető.
Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van lehetőség melynek a napi díja 4.000 Ft/éj. Minden esetben kérjük az állat gazdáját, hogy az állattal kapcsolatos igazoló dokumentumot hozza magával, a biztonságát szavatoló egyéb kiegészítő felszereléssel együtt.
Háziállat az étteremben nem tartózkodhat!

11. Egyéb:
A szobában felejtett értékeket 2 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.
A szobákban tartott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.
A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a szobákban 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni,hangosan zenélni vagy zenét hallgatni.
Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!